Carregant

Si us plau, esperi


026/607.2022.083
Concurs de projectes restringit amb intervencio de jurat per a la contractació dels serveis de redacció del projecte i direcció de les obres del nou edifici de l'Agència de la salut pública de Barcelona, al districte d'Horta Guinardó de Barcelona, amb mesures de contractació pública sostenible


Import sense IVA
167.791,68 EUR
Estat
Avaluació
Periode de sol·licituds
14/de set./2022 15:00 - 11/de nov./2022 13:00

Tipus de contracte Tipus de procediment SARA Valor estimat codi CPV
Serveis
Concursos de projectes (Anònim)
Procediment anònim
No 2.210.062,81 EUR
codi CPV
71000000-8 Serveis d'arquitectura, construcció, enginyeria i inspecció 



Forma de presentació

Estructura de l'oferta

    • [BIMSA-CP] Documentació General i de les identitats dels candidats
    • [BIMSA-CP] Documentació de les propostes tècniques per a la selecció de concursants

Documents i enllaços publicats de l'expedient

Document
Plec administratiu

Pliego administrativo

Descarregar

Plec tècnic

Pliego técnico

Descarregar

Per poder formular preguntes ha d'estar prèviament registrat, o bé manifestar l'interès mitjançant la inscripció d'una sol·licitud
En el pliego se habla de las condiciones de subcontratación. En el caso de resultar ganador del concurso, ¿Es posible que el proyecto y certificado fin de obra sea firmado y visado en el colegio de arquitectos por un estudio de arquitectura subcontratado por el autor del proyecto? El autor se encargaría del desarrollo del proyecto y aportaría la experiencia pero el proyecto sería visado por el estudio subcontratado. Si es así, ¿sería necesario ir en UTE con el otro estudio o indicarlo en la documentación a entregar en el sobre A?
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

Els treballs que haurà de desenvolupar l'autor/a del Projecte no poden ser objecte de subcontractació de conformitat amb el que s'estableix al plec a la clàusula 37 i, per tant, no els pot subscriure i assumir un tècnic subcontractat. Això inclou qualsevol treball que hagi d'executar l'autor/a segons previst al Plec de Contractació, incloent la redacció del Projecte (en qualsevol de les fases de redacció llistades a la lletra B del quadre-resum de característiques del Plec –avantprojecte, Projecte Bàsic, Projecte Executiu, etc.–), la Direcció d'Obra o qualsevol altre que correspongui. Si són diversos autors que no formen part de la mateixa empresa, cal que es presentin en UTE i cal que s'indiqui aquesta circumstància al sobre A. En el cas de presentar-se dos o més autors en UTE, serà necessari que tots els autors signin el Projecte.
¿Tiene el autor del proyecto propuesto por el legal representante de la empresa ser integrante de dicha empresa?
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

26/d’oct./2022

Si, l'autor ha d'estar integrat a l'empresa adjudicatària, ja sigui en qualitat de soci professional de la societat o de treballador per compte de l'empresa adjudicatària. En cas contrari, haurà de formar part d'una UTE.
En el pliego se menciona que el candidato deberá indicar en la solicitud de participación la parte del contrato que tenga previsto subcontratar. ¿Es necesario entregar esto en el sobre A de participación del concurso? ¿Iría esta información incluida dentro del DEUC? Actualmente no sabemos si parte de los trabajos se subcontratarán.
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

En el cas que en el moment de presentació de l'oferta ja es conegui la identitat dels membres de l'equip mínim i el % de subcontractació, caldrà indicar en el SOBRE A, en el DEUC, el % del VEC que es preveu subcontractar per a la formació de l'equip mínim, per no formar part de l'organització de l'adjudicatari. No obstant això, en el cas que el moment de presentació de l'oferta no es conegui encara la identitat dels membres de l'equip es pot aportar en el SOBRE A únicament un "compromís d'equip mínim", i el % de subcontractació s'haurà de manifestar en el moment previ a l'acte d'adjudicació, en que s'exigirà al proposat com a guanyador que acrediti que realment compta amb els tècnics especialistes que va comprometre a l'execució del contracte i es verificarà que té la solvència requerida al plec.
Bon dia, A la documentació base s¿adjunta la imatge -7. Imatge base per a render- on s¿hi ha afegit, a nivell esquemàtic, el volum de l¿edifici de consultes externes HVE. Podrien facilitar la imatge neta, sense aquest volum?
Publicada

24/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

S'adjunta el document sol·licitat, disponible a la Plataforma de Contractació de la Generalitat de Catalunya, a l'apartat "darrera esmena" i a l'enllaç ftp://ftplicitacions.bimsa.cat/607.2022.083 (accessible a través d'"Internet Explorer")
Per tant, les empreses participants han de presentar el DEUC mitjançant el qual declaren la seva capacitat i la solvència econòmica i financera i tècnicao no dispone de firma digital. ¿Podría confirmar si es posible firmar los documentos con la firma digital de la empresa y añadir una firma manual dentro de los anexos a entregar? ¿O es necesario al subir la documentación a la plataforma que el sobre A esté firmado digitalmente por el autor del proyecto?
Publicada

25/d’oct./2022

contestada

25/d’oct./2022

Segons la clàusula 8.6 del Plec de bases, els documents que consten en el sobre digital A hauran d'estar signats mitjançant signatura electrònica reconeguda del legal representant de l'empresa; de forma que el sobre A haurà de contenir la declaració responsable del legal representant de l'empresa concursant, exigida per la clàusula 9.5 del Plec de bases, proposant l'Autor/a del projecte, amb indicació de la seva titulació acadèmica i que compleix amb la solvència exigida. Pel que fa a la signatura de l'autor en senyal de conformitat, si aquest no disposa de signatura electrònica caldrà incorporar dins del sobre A la còpia escanejada del document signat per l'autor. Només en el moment previ a l'acte d'adjudicació, dins del termini de DEU DIES HÀBILS, es requerirà al candidat millor classificat, que acrediti l'efectiva conformitat de l'autor, aportant l'original del document signat.
Bon dia, Tenim una pregunta respecte a les afectacions generades per la cotxera de L3. En el plec esmenta les afectacions causades per les ventilacions. Però hi ha altres elements que necessitariem aclarir: A cota +148.0m en l extrem sud oest hi ha una protuberància, que sembla una ventilació que arriba fins a cota +158,5m. Aquest element està dins el gàlib de PB+P1. S han de tenir en compte com afectacions? Gràcies,
Publicada

29/de set./2022

contestada

11/d’oct./2022

Aquesta protuberància es correspon amb la ventilació de la subestació elèctrica de l'edifici del taller de les cotxeres de Sant Genís. Aquest element, en funció de la proposta arquitectònica, es podrà mantenir en el seu lloc, desplaçar o integrar amb el propi edifici, sempre donant compliment a al normativa que li sigui d'aplicació.
Bon dia Si ens presentem en UTE, cal que les dues empreses estem donats d alta, o amb una de les dues és suficient ? Només una empresa puja la documentació ?
Publicada

10/d’oct./2022

contestada

13/d’oct./2022

La presentació s'ha de fer sota un únic lema anònim. Al ser un procediment anònim no s'han d'identificar les dues entitats en el lema; ja que ha de ser "ANÒNIM". No obstant això, si que és necessari que sota el lema anònim, al sobre A, es presenti la documentació relativa a les dues empreses que es presenten amb compromís d'UTE, tal i com s'indica al Plec de bases. La documentació haurà d'anar signada per tots els integrants de la UTE i és allà on hauran d'identificar-se.
Bon dia, segons el PLEC la presentació de la proposta gràfica ha de ser en un DINA3 en format Horitzontal. Això és obligatori? Donades les dimensions sería òptim poder-ho entregar en format vertical. Hi ha la possibilitat? Salutacions
Publicada

25/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

Si, és obligatori DINA3 format horitzontal tal i com s'estableix el plec, per tant, no és possible presentar-ho en un altre format.
Bon dia, Podrían penjar a la Plataforma de contractació les presentacions de ciutat i de funcionalitat que van mostrar a la presentació del passat dia 6 al COAC? Molte gracies,
Publicada

11/d’oct./2022

contestada

13/d’oct./2022

En data d'avui, 13 d'octubre de 2022, hem penjat un avís a la Plataforma de contractació electrònica, indicant l'enllaç de la sessió celebrada al COAC el 6 d'octubre de 2022; així com la transcripció de les preguntes i respostes que es van plantejar.
En el pliego se mencionan los criterios de solvencia técnica o profesional mínima incluyendo una serie de técnicos especialistas del equipo mínimo. ¿Podría confirmar si para la documentación a entregar dentro del sobre A de la primera fase es suficiente con la declaración responsable de compromiso de equipo mínimo firmada por el autor del proyecto? ¿O es necesario entregar los nombres, CVs y certificado de proyecto de cada uno de los técnicos especialistas? Entiendo por las bases que esta documentación sólo habría que entregarla en el caso de resultar ganador del concurso pero le agradecería la confirmación.
Publicada

25/d’oct./2022

contestada

25/d’oct./2022

Així es, el candidat s'haurà de comprometre a adscriure a l'execució del contracte els tècnics especialistes mitjançant declaració de compromís segons la clàusula 9.5.a) del Plec. No cal adjuntar en el sobre A els noms dels especialistes ni aportar la documentació acreditativa de la seva solvència. Només en el moment previ a l'acte d'adjudicació, l'òrgan de contractació exigirà al proposat com a guanyador que en un termini màxim de DEU DIES HÀBILS acrediti que realment compta amb els tècnics especialistes que va comprometre a l'execució del contracte, identificant-los, aportant la documentació acreditativa de la seva solvència; així com la seva conformitat expressa.
Bon dia, Volia fer una pregunta sobre el DEUC. A l apartat C (Capacitat Tècnica i Professional), s ha de posar les dades de la obra amb la qual acreditem l experiència requerida a l apartat 6.2 A) del plec? Gràcies
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

No és necessari concretar l'obra; però si declarar que el concursant té la capacitat tècnica requerida al Plec.
En el caso de resultar ganador del concurso, ¿Es necesario que el autor del proyecto esté colegiado en España? ¿O puede el proyecto ser firmado por una persona diferente al "autor" del proyecto?
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

Si es necesario que el autor esté colegiado en España. El proyecto no puede estar firmado por una persona diferente al autor.
En el pliego se menciona la solvencia técnica requerida para el Autor del proyecto. ¿Podría confirmar si para la documentación a entregar dentro del sobre A de la primera fase es necesario entregar el CV y certificado de proyecto ejecutivo aprobado del autor del proyecto? ¿O únicamente se exigirá en el caso de resultar ganador del concurso?
Publicada

25/d’oct./2022

contestada

25/d’oct./2022

L'òrgan de contractació acceptarà com a prova preliminar del compliment de les condicions establertes legalment per a contractar amb el sector públic, així com dels requisits de capacitat i solvència establerts en el present Plec, el Document Europeu Únic de Contractació (DEUC) degudament omplert i actualitzat. En el moment previ a l'adjudicació, dins del termini de DEU DIES HÀBILS, es requerirà al candidat millor classificat perquè aporti la documentació acreditativa de la solvència tant del licitador com de l'equip compromès, si no l'hagués aportat amb anterioritat. Per tant, no cal aportar en el sobre A ni el CV ni el certificat del projecte executiu de l'autor.
Si el autor del proyecto que justifica la solvencia técnica va en UTE con otro arquitecto que no cumple la solvencia técnica, ¿es posible que el otro arquitecto se encargue de visar y firmar el proyecto y certificado fin de obra en el colegio de arquitectos correspondiente? ¿O tiene que ser el autor con la solvencia el que lo vise en el colegio?
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

Els treballs objecte del contracte els han de signar i assumir tots els autors declarats com a tals. En tot cas, cal aclarir que els projectes objecte del contracte els aprova tècnicament l'Ajuntament i no precisen pròpiament d'un visat col·legial.
En el plec s explicita que no s admentran més de 4 imatges (plantes, seccions, esquemes, alçats, diagrames, axonometries, renders). Un esquema de taques de programa de cada planta, és a dir, unes 8-10 plantes, compta com a 1 sola imatge?
Publicada

03/d’oct./2022

contestada

11/d’oct./2022

Tal i com s'indica al plec: S'admeten un màxim de 4 imatges, que poden ser plantes, seccions, alçats, esquemes, diagrames, axonometries o renders. Cada planta, secció o alçat es considera una imatge, igualment un croquis, un esquema, un render, una axonomètrica o una representació gràfica en 3D es considerarà una imatge. Les imatges o esquemes incloses en la memòria també computaran dins d'aquest límit. Si aquestes representacions gràfiques estan composades de diferents esquemes o dibuixos que es poden llegir autònomament, cada esquema o dibuix es considerarà una imatge. No s'admetrà documentació gràfica addicional en aquesta fase
Tenim un dubte sobre els següents espais corresponents a l'àrea de laboratori: Servei de Microbiologia amb 1.175 m2 construïts Servei de Química amb 1220 m2 construïts Aquests serveis es poden dividir cadascun en dues plantes? amb lo que els dos serveis ocuparien un total de 4 plantes?
Publicada

01/d’oct./2022

contestada

21/d’oct./2022

Cada laboratori ha d'ocupar una sola planta, per tal d'evitar viatges en ascensor entre plantes de mostres, reactius, residus, etc. Per tant, NO es pot dividir un laboratori en diferents plantes.
Benvolguts, En relació a lacreditació de la solvència tècnica: en cas de presentar-nos en UTE, seria possible que un dels membres de la UTE (autor 1) acredités lexperiència de 10anys, però no tingués el projecte i un altre membre de la UTE (autor 2) que no tingués 10 anys dexperiència, acredités el projecte executiu aprovat tècnicament que compleix amb els requeriments sol·licitats? Gràcies
Publicada

27/de set./2022

contestada

03/d’oct./2022

Efectivament, en cas de presentar-vos en UTE, cadascun dels membres haurà d'acreditar la seva capacitat i solvència, acumulant-se als efectes de determinació de la solvència de la UTE les característiques acreditades per cadascun dels integrants de la mateixa.
Bon dia. La titulació de Enginyer Tècnic Agrícola (+ Master en Paisatge) és equivalent o similar a Enginyer Agrònom, serveix per concòrrer a la licitació? Moltes gràcies.
Publicada

24/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

No, la titulació requerida és de grau superior: biòleg, enginyer agrònom o altra titulació habilitant equivalent.
Bon dia, hem vist que l,ocupació màxima del voladiu és del 70% de la longitud total de la façana. ¿Aquest percentatge és independent de la dimensió del voladiu? Si es realitza un voladiu de 3m en lloc del màxim de 6 m, es pot augmentar el percentatge proporcionalment (en el cas de 3m seria un 85%)? Moltes gràcies.
Publicada

25/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

En qualsevol cas, la ocupació màxima del voladiu serà del 70% de la longitud total de la façana màxima. Tal i com s'indica en el plec: "Es permeten els vols de manera genèrica amb una alçada lliure mínima de 9 metres respecte la cota de referència de la Planta Baixa. El vol màxim per la façana orientada al Carrer Basses d'Horta serà de 6 metres, i com a màxim pot ocupar el 70% de la longitud total de façana màxima (100m de longitud). Per la façana de Carrer Coll i Altentorn el vol màxim serà de 6 metres i per la façana de Pg de la Vall d'Hebron el vol màxim serà de 3 i 6 metres."
Buenos días, Como consecuencia a la respuesta publicada con fecha 24/10/2022 10:45h, referente a la imposibilidad de dividir el programa de laboratorio en diferentes niveles. Dado que no se indica en el pliego de bases esta información tan relevante (hasta el punto que puede condicionar el factor de forma del edificio y que obliga, en nuestro caso, a descartar la propuesta con la que estábamos trabajando): ¿sería posible aplazar la fecha de presentación de la documentación? Gracias por su tiempo, un saludo
Publicada

25/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

Veure NOTA ACLARATÒRIA disponible a la Plataforma de contractació de la Generalitat de Catalunya a l'apartat "avisos" i veure AVÍS d'ampliació de termini publicat el dia 26/10 pel qual s'amplia el termini de presentació de les propostes fins els dia 11 de novembre de 2022 a les 13.00h, disponible a la Plataforma de contractació a l'apartat "avisos" i "darrera esmena".
benvolguts, Volíem saber si una arquitecte amb Master de paisatge amb projectes de coberta verda, façana verda o espais de biodiversitat es considera titulació equivalent a biòleg o enginyer agrònom?
Publicada

11/d’oct./2022

contestada

21/d’oct./2022

NO, per a l'especialista enginyer agroambiental i del paisatge, cal que la titulació sigui biòleg o enginyer agrònom o altra titulació habilitant equivalent. S'ha considerat que aquest especialista a banda de les competències en paisatge, requereix competències amplies referents a vegetació i tot allò que incideix en el seu creixement, implantació, factors limitants (malalties, deficiències …) i interacció amb l'entorn (tant a nivell d'ambiental com ara contaminació, temperatures , subsòl, sòl, …, com a nivell d'interacció amb altres espècies animals i/o vegetals). Fet que ha de permetre avaluar condicions favorables per a la biodiversitat o per a la implantació de vegetació en zones limitants com ara les cobertes o en altres zones no limitants. Per altra banda té competències en avaluació i diagnosis de sòls, disseny de xarxes de reg, programació de implantació de vegetació i programes de manteniment i aspectes nutricionals que afecten al creixement.
Bona tarda, En cas de fer una axonometria explotada, es considera un dibuix o dos?
Publicada

10/d’oct./2022

contestada

14/d’oct./2022

Si el contingut de l'axonometria explotada explica diferents conceptes (per exemple l'estructura, la façana, la distribució en planta,…) cada concepte es considerarà una imatge. Tal i com s'indica al plec: S'admeten un màxim de 4 imatges, que poden ser plantes, seccions, alçats, esquemes, diagrames, axonometries o renders. Cada planta, secció o alçat es considera una imatge, igualment un croquis, un esquema, un render, una axonomètrica o una representació gràfica en 3D es considerarà una imatge. Les imatges o esquemes incloses en la memòria també computaran dins d'aquest límit. Si aquestes representacions gràfiques estan composades de diferents esquemes o dibuixos que es poden llegir autònomament, cada esquema o dibuix es considerarà una imatge. No s'admetrà documentació gràfica addicional en aquesta fase.
Bon dia, A la sessió informativa del 6 d¿ octubre es va comentar que les 4 imatges a presentar no havien d¿ aportar molta informació, ja que havia de ser més conceptual. Si es presenta una planta (o varies d¿aquestes) distribuint esquemàticament una part del programa per a demostrar la seva adequació o cumpliment, pot penalitzar? De la mateixa manera, aquesta distribució seria vinculant de cara a una possible segona fase?
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

27/d’oct./2022

Primera pregunta, Si es presenten varies plantes, encara que siguin esquemàticament, cada una comptabilitzarà com una imatge, la informació aportada en cada imatge no penalitzarà, es recorda el que s'indica al plec: En aquesta primera fase de concurs, no s'ha de resoldre el programa funcional complert i per tant no es valoraran distribucions detallades en 2D, sinó que s'ha de proposar les línies d'actuació́ generals de la proposta, en relació a la volumetria, la façana i el programa funcional, així com les relacions de permeabilitat i transparència entre el Pg. de la Vall d'Hebron i el Carrer Basses d'Horta. En aquest sentit, qualsevol planta o secció o alçat que s'inclogui en el panell DIN A3 te per objectiu respondre a la estratègia i ordenació general. I per una altre banda: S'admeten un màxim de 4 imatges, que poden ser plantes, seccions, alçats, esquemes, diagrames, axonometries o renders. Cada planta, secció o alçat es considera una imatge, igualment un croquis, un esquema, un render, una axonomètrica o una representació gràfica en 3D es considerarà una imatge. Les imatges o esquemes incloses en la memòria també computaran dins d'aquest límit. Si aquestes representacions gràfiques estan composades de diferents esquemes o dibuixos que es poden llegir autònomament, cada esquema o dibuix es considerarà una imatge. No s'admetrà documentació gràfica addicional en aquesta fase. LA VULNERACIÓ D'AQUEST REQUERIMENT SUPOSARÀ l'AUTOMÀTICA EXCLUSIÓ DEL CONCURS. Segona pregunta, tal i com s'indica al plec: Les propostes presentades pels equips seleccionats en 1a fase es podran ajustar i modificar per a donar compliment al programa funcional global, annex al present plec, o per a donar resposta als requisits i paràmetres complementaris que es lliuraran a la 2a fase, si fos el cas. Caldrà mantenir els plantejaments generals proposats a la 1a fase especialment en relació a la volumetria i aspecte de l'edifici.
Bon dia, A la fase 1 no s¿especifica que la memòria a incloure al panell hagi de tenir una tipografia i mida determinada, al contrari que a la fase 2, on sí que s¿especifica. Això vol dir que els participants tenen llibertat per triar el format i mida que considerin?
Publicada

27/d’oct./2022

contestada

28/d’oct./2022

El format de la memòria a incloure en el panel A3 de la primera fase es lliure, no obstant, s'ha de poder llegir una vegada imprès en paper en format DINA3 conforme s'estableix en el plec a la clàusula 10.
Bon dia, en el sobre A, apartat 9.1. IDENTIFICACIÓ DEL LEMA AMB EL QUAL ES PARTICIPA A LA LICITACIÓ, a banda d incloure el LEMA i la identificació de dades de contacte del concursant, també hem d especificar l equip redactor de la proposta, tant del l autor com dels col·laboradors?
Publicada

26/d’oct./2022

contestada

28/d’oct./2022

Cal especificar la identitat de l'autor, en tot cas, i la dels col·laboradors, únicament en el cas que ja es conegui la seva identitat. En cas de no conèixer encara la identitat dels col·laboradors, en el SOBRE A s'haurà d'incorporar únicament un "compromís d'equip mínim".
Buenos días, La fachada de C/ Basses d,Horta tiene un gálibo 2 en plantas piso de 100m de longitud y su ocupación máxima de vuelo es 70% de la longitud total de la fachada. Si la fachada del proyecto es de 70 m, se puede hacer el vuelo en toda la longitud de la fachada de proyecto?
Publicada

28/d’oct./2022

contestada

28/d’oct./2022

Si, tal i com s'indica al plec: "Es permeten els vols de manera genèrica amb una alçada lliure mínima de 9 metres respecte la cota de referència de la Planta Baixa. El vol màxim per la façana orientada al Carrer Basses d'Horta serà de 6 metres, i com a màxim pot ocupar el 70% de la longitud total de façana màxima (100m de longitud). Per la façana de Carrer Coll i Altentorn el vol màxim serà de 6 metres i per la façana de Pg de la Vall d'Hebron el vol màxim serà de 3 i 6 metres."