Carregant

Si us plau, esperi


026/245.2021.001
Servei de direcció de les obres de la primera fase de la implantació de la xarxa tramviària unificada i de la seva urbanització amb mesures de contractació pública sostenible a la ciutat de Barcelona.

Servei de direcció de les obres de la primera fase de la implantació de la xarxa tramviària unificada i de la seva urbanització amb mesures de contractació pública sostenible a la ciutat de Barcelona.


Import sense IVA
2.577.714,51 EUR
Estat
Adjudicat
Periode de sol·licituds
19/de març/2021 - 27/d’abr./2021 13:00

Tipus de contracte Tipus de procediment SARA Valor estimat codi CPV
Serveis
Obert
3.093.257,41 EUR
codi CPV
45234121-0 Obres tramviàries 



Forma de presentació

Estructura de l'oferta

  • Documentació administrativa
    • [BIMSA]. Documentació Administrativa.
  • Oferta tècnica
    • [BIMSA]. Oferta avaluable mitjançant criteris sotmesos a judici de valor.
  • Oferta econòmica i criteris automàtics
    • [BIMSA] Oferta avaluable mitjançant fórmules matemàtiques i criteris automàtics

Documents i enllaços publicats de l'expedient

Document
Plec tècnic

Pliego técnico

Descarregar

Plec administratiu

Pliego administrativo

Descarregar

Meses d'obertura de la licitació.

026/245.2021.001: Mesa d'obertura de la sección Sobre C: Oferta econòmica i criteris automàtics

9 de juny 2021 10:30

Finalitzada

Per poder formular preguntes ha d'estar prèviament registrat, o bé manifestar l'interès mitjançant la inscripció d'una sol·licitud
Buenos días, En cuanto a la figura del director de obra ambiental, se solicita si se considera válido como acreditación de la experiencia y de la solvencia, los trabajos de redacción de los anejos ambientales de los proyectos de obras ferroviarias o tranviarias. Muchas gracias
Publicada

25/de març/2021

contestada

29/de març/2021

Bon dia No, s'ha d'haver redactat, dirigit o supervisat Plans Ambientals de conformitat amb el que s'estableix al plec de clàusules administratives particulars.
En cuanto al perfil del Director de Obra tenemos la siguiente consulta: Las obras de nuevos sistemas tranviarios suelen ser actuaciones con un importe de inversión elevado y con una duración de 3 a 4 años ( en algunas ocasiones sensiblemente superior). En muchos casos, estas obras se descomponen en varios lotes. Es por tanto frecuente encontrarnos con varios contratos de obras civiles (que suelen incluir urbanizaciones, plataforma y vía, estructuras singulares, edificios de línea, talleres y cocheras, instalaciones no ferroviarias ... ) y uno o varios contratos para el suministro del material móvil y de los sistemas ferroviarios y la energía. En muchas ocasiones, cada lote tiene su propia dirección y/o oficina técnica de obra. En este marco querríamos verificar si: ¿ Se considera como válida de cara a la evaluación de las ofertas según el sobre C una experiencia de director de obra/gerente de construcción /jefe de asistencia técnica de un lote de obras civiles ferroviarias siempre que en el contrato incluya la plataforma y la vía (y su correspondiente integración con los sistemas ferroviarios) aunque los sistemas ferroviarios pertenezcan a otro lote y sean gestionados por una dirección de obra/gerente/jefe de asistencia diferentes. ¿ Cada uno de los lotes en los que se dividió el contrato de construcción se podrá considerar como un proyecto diferente de cara a la evaluación de las ofertas según el sobre C siempre y cuando el PEC el lote supere la cantidad fijada en los Pliegos de licitación para uno de los proyectos solicitados.
Publicada

12/d’abr./2021

contestada

16/d’abr./2021

En el cas que una actuació es desenvolupi mitjançant la contractació i execució de diferents lots amb diferents direccions d'obra especifiques, les experiències del personal de la direcció d'obra s'entendrà adscrita al contracte de la seva especialitat. Tot i que el lot estigui dins d'una obra més general, no es pot adscriure aquesta experiència general a l'actuació concreta del lot.
Atès que al full 26 i 27 del PCAP, on defineixen les condicions de solvència de la posició de Director/a Ambiental es diu que ha d'haver realitzat la Redacció, direcció o execució de Plans Ambientals en obra ferroviària/tramviària i en obra d'urbanització en espai urbà dens i consolidat (ciutats de > 100.000 habitants), descripció una mica més extensa que la que surt a lletra O del quadre de característiques. Sol·licitem confirmació de que valen tant referències acreditades de Redacció de Plans Ambientals com les de Direcció/supervisió dels mateixos, en ambdós casos amb les limitacions d'imports mínims de les obres fixats tant per a la solvència com per a la puntuació de l'experiència addicional
Publicada

26/de març/2021

contestada

29/de març/2021

Bon dia Si, s'acceptaria.  Pel que fa a la solvència tècnica (clàusula 6.6 Plec) i per la posició del Director Ambiental es sol·licita la següent experiència: 1.- Cal que durant els darrers 5 anys (en tots ells) hagi realitzat com a tasca principal la de Redacció, direcció o supervisió de Plans Ambientals. 2.- Així mateix, caldrà haver realitzat tasques de redacció, direcció o supervisió de Plans Ambientals en el últims 10 anys en al menys una actuació de les següents característiques: - Obra ferroviària/tramviària de implementació o renovació de via amb un PEC > 5.000.000 ¿ (IVA Exclòs) 3.- Així mateix, caldrà haver realitzat tasques de redacció, direcció o supervisió de Plans Ambientals en el últims 10 anys en al menys una actuació de les següents característiques: - Obra d'urbanització en espai urbà dens i consolidat amb PEC > 5.000.000 ¿ (IVA Exclòs).  Pel que fa a l'experiència addicional ( experiència avaluable i que forma part del Sobre C criteris automàtics) a l'apartat O del Plec es sol·licita la següent experiència en actuacions similars: S'entén per actuacions similars, haver desenvolupat les funcions equiparables descrites en l'informe de criteris d'adjudicació adjunt a la licitació per aquesta posició en obres de: · Obra ferroviària/tramviària d'implementació o renovació de via que incloguin instal·lacions o obra d'urbanització en espai urbà dens i consolidat* en els darrers QUINZE (15) anys, · i d'un import mínim a efectes de ser considerat similar (IAS) 3.000.000 ¿ (PEC, IVA no inclòs). *s'entén per espai urbà dens i consolidat: espais de més de 100.000 habitants. A efectes de càlcul de la valoració del criteri de l'experiència del personal clau, i tal i com reflecteix l'Annex 3, l'import de referència (IR) es fixa en 4.500.000 ¿ (PEC, IVA no inclòs) En quant a les actuacions similars com indica l'informe mencionat i també l'Annex núm. 2A del Plec, pel que fa al Director Ambiental s'estableix: Director/a Ambiental: Enginyer Ambiental o titulat competent, com a redactor, director o supervisió de Plans Ambientals. Es responsabilitzarà d'aprovar el Pla d'ambientalització de l'obra, redactat pel contractista, i de fer el seguiment periòdic de l'ambientalització de l'obra, garantint el compliment de les mesures correctores dels impactes ambientals proposades pel contractista. Serà el responsable de comunicar al contractista qualsevol ordre en matèria mediambiental, i de revisar la documentació generada. L'experiència en actuacions similars prèvies exercint com a Direcció ambiental, aportarà solucions i/o alternatives viables provades en tasques anteriors, identificant les oportunitats de millora per garantir la qualitat ambiental durant l'execució de l'obra.
Bona tarda, Per a la posició del Responsable d'Energía, es pot considerar titulat competent a un Enginyer Tècnic de Telecomunicacions amb la solvència requerida?
Publicada

06/d’abr./2021

contestada

09/d’abr./2021

No es considerarà vàlida una titulació d'enginyeria tècnica. Sí, si es té formació d'enginyeria tècnica superior en especialitats assimilables com ara Telecomunicacions.
En cuanto a la figura del ayudante al director de obra que establece el pliego, se solicita, dado que tiene atribuciones para ello, que un ingeniero técnico de obras públicas sea considerado titulado competente , de cara a acreditar la solvencia requerida en el concurso. Muchas gracias.
Publicada

25/de març/2021

contestada

29/de març/2021

Bon dia Si, s'accepta com a titulat competent un titulat enginyer tècnic d'obres públiques per acreditar la solvència per la posició d'Ajudant del Director d'obra.
Bona tarda, En quant al perfil del Director Ambiental, voldria saber si l'experiència addicional, puntuable al sobre 3, pot ser també de redacció de Plans Ambientals o ha de ser exclusivament experiència en fase d'obra? Gràcies.
Publicada

06/d’abr./2021

contestada

09/d’abr./2021

Sí, l'experiència com a redactor, director o supervisor de Plans Ambientals (o Programes de vigilància ambiental) també es tindrà en consideració
Bon dia, Voldria saber si els perfils puntuables a sobre 3, en cas de ser assumits per un col·laborador extern, poden presentar-se a més d¿una oferta. Gràcies.
Publicada

14/d’abr./2021

contestada

22/d’abr./2021

Si, els col·laboradors no licitadors es poden presentar amb diferents licitadors i formar part de més d'una oferta.
Bon dia, En relació a l'apartat K del quadre resum de característiques, voldríem confirmar si l'Annex núm. 8, al qual es fa referència en aquell apartat, és correcte. En l'Annex 8 es fa referència, per exemple, a "danys a cables i/o conduccions subterrànies i/o aèries", cosa que sembla aliena a l'activitat dels tècnics de la Direcció d'Obra. Igualment, en l'apartat 5è diu: "Les cobertures asseguradores també s¿hauran de mantenir en vigor per un període mínim de deu anys a comptar des de la finalització de l¿obra". Es considera que aquesta clàusula no pot ser assumida per una empresa d'enginyeria. Gràcies
Publicada

15/d’abr./2021

contestada

22/d’abr./2021

Si, l'Annex núm. 8 del Plec de Clàusules Particulars és correcte. Pel que fa a l'acció directa dels danys, a cables i/o conduccions subterrànies i/o aèries, no seran de la Direcció d'Obra, però si que dita Direcció d'Obra ha pogut donar una instrucció, directriu i/o fer alguna modificació que el contractista acatés i pogués provocar aquests danys. En l'àmbit de la construcció els períodes de prescripcions de les accions són molt extensos, de fins a 10 anys. Per aquest motiu cal que l'adjudicatari mantinguin les cobertures durant un període equivalent al màxim en que es pot exigir responsabilitats a BIMSA, per tant, 10 anys.