Carregant

Si us plau, esperi


026/604.2020.007 - Fase 2
Presentació de propostes (fase 2): "CONCURS DE PROJECTES RESTRINGIT PER A LA CONTRACTACIÓ DELS SERVEIS RELATIUS A LA REDACCIÓ DEL PROJECTE PER A L'AMPLIACIÓ I REMUNTA DEL PAVELLÓ POLIESPORTIU L'ILLA SITUAT AL CARRER NUMÀNCIA 142, AL BARRI DE LES CORTS, AL DISTRICTE DE LES CORTS, BARCELONA (EXP. NÚM. 604.2020.007)"


Import sense IVA
53.150,75 EUR
Estat
Adjudicat
Periode de sol·licituds
18/de març/2021 - 30/d’abr./2021 13:00

Tipus de contracte Tipus de procediment Valor estimat codi CPV
Serveis
Concursos de projectes (Anònim)
Procediment anònim
53.150,75 EUR
codi CPV
71240000-2 Serveis d'arquitectura, enginyeria i planificació 



Forma de presentació

Estructura de l'oferta

    • [BIMSA-CP] Proposta tècnica
    • [BIMSA-CP] Identitat dels lemes

Documents i enllaços publicats de l'expedient

Document
Plec administratiu

Pliego administrativo

Descarregar

Plec tècnic

Pliego técnico

Descarregar

Meses d'obertura de la licitació.

026/604.2020.007 - Fase 2: Mesa d'obertura de la sección Sobre B: Proposta tècnica:

6 de maig 2021 09:00

Finalitzada

Per poder formular preguntes ha d'estar prèviament registrat, o bé manifestar l'interès mitjançant la inscripció d'una sol·licitud
Buenos días, Esta pregunta se refiere a la altura máxima permitida para el volumen de las pistas deportivas. En el Estudio Previo de Programación facilitado se determina que debe ser la correspondiente a un número de plantas máximo de PB+6 o PB+7, debido a la distancia de 18m entre las fachadas de este volumen y de Illa Diagonal. Al consultar la Alçada Reguladora Màxima que corresponde a un edificio PB+6 o PB+7, encontramos que PB+6 se limita en 23,80 metros de altura, según recoge el Estudio. En el artículo 191 del PGM se define, para la zona de eixample intensiu, un número máximo de plantas de PB+7, con Alçada Reguladora Màxima de 27,45 m. Sin embargo, el estudio marca como altura máxima 25 m, sin especificar el origen normativo de esta cifra. ¿Debemos respetar la ARM de 25m que establece el Estudio Previo de Programación o podemos remitirnos a lo establecido en el PGM para edificios de PB+7, de 27,45m?
Publicada

31/de març/2021

contestada

12/d’abr./2021

L'ARM que s'ha indicat no és un límit urbanístic existent, ja que caldrà redactar el Planejament derivat corresponent que la reguli. Quan es redacta un Pla Especial per un equipament les condicions inicials són les de l'entorn. Els Estudis previs es van basar en l'altura definida al PGM per la qualificació de Densificació Urbana (13), que és la única del PGM que fa una relació entre ARM i nombre de plantes, i que és la qualificació més comú en l'entorn urbà. Per a aquesta qualificació, l'altura màxima de plantes és PB+6, corresponent a una ARM de 23'80m. Amb qualificació 13, PB+7 no existeix. Durant la redacció dels Estudis Previs es va arribar a la conclusió que 23'80m era una altura justa perquè les dues pistes una afegida sobre de l'altra (seguint els requeriments de IBE i tenint en consideració cantells de forjats i passos d'instal·lacions) poguessin funcionar còmodament i que deixéssim un cert marge als equips redactors del concurs. Així, es va consensuar, de definir una ARM de 25m, corresponent aproximadament a una PB+6/7 (nomenclatura que no existeix en e PGM, però que ens servia com a referència). L'objectiu era definir una ARM que fos suficient per desenvolupar d'una manera correcta el programa sense aixecar un volum excessiu que podés arribar a entrar en confrontació amb la Illa. Aquesta és la conclusió que es va arribar entre tots els agents que van participar de la redacció dels Estudi Previs, si el licitador, considera i justifica adequadament una ARM diferent, no seria motiu d'exclusió de la proposta. L'article al que fan referència en realitat no és del PGM, sinó de les OME, i en concret fa referència als plans especials desenvolupats en zones de volumetria específica (18) per intervenir en zones d'eixample intensiu, que entenem no es correspondria al cas d'aquest estudi.